IJstrends 2020

  30-04-2020  

IJstrends 2020 De ijstrends van 2020: Vegan, Duurzaam en natuurlijke ingrediënten! De eerste mooie dagen zijn geweest en daarmee is het ijsseizoen geopend! Weliswaar met hier en daar wat improvisatievermogen vanwege de beperkingen rondom het corona-virus. Ondanks de aangepaste levenswijze waar we nu mee te maken krijgen, heeft de consument vooral de behoefte aan ontspanning en genot! Lekker ijs kan daar een belangrijk rol in vervullen. We zien bewustwording van milieu en gezondheid terugkomen in de ijstrends van dit jaar. Verantwoord en duurzaam smullen is de trend! Schepijtrend 1# Vegan Vegan wint aan populariteit. Steeds meer mensen kiezen bewust voor veganistische producten. Het aanbod veganistische alternatieven stijgt dan ook enorm. Ook op het gebied van ijs stijgt het aanbod. Vegan ijs kan dan ook niet...

Lees meer

4 Tips voor het kiezen van de juiste schepijsvitrine

  25-07-2019  

4 Tips voor het kiezen van de juiste schepijsvitrine Een schepijsvitrine uitzoeken is een hele klus. Het aanbod is overweldigend. Hoe maak je dan een goede keuze? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een schepijsvitrine? Wij hebben handige tips voor je op een rij gezet. Tip 1: Let op de afmetingen Kijk goed naar de ruimte in je winkel. Hoe zorg je voor een goede doorstroom van klanten? En wat is dan een handige plek voor een schepijsvitrine? Plaats de schepijsvitrine op een goed zichtbare plek voor je klanten en zorg daarmee voor het stimuleren van impulsaankopen. Kijk hoeveel ruimte op die plek beschikbaar is zodat je weet welke afmetingen je schepijsvitrine mag hebben. Tip 2: Bedenk hoeveel ijssmaken je wilt aanbieden Hoeveel soorten schepijs wil je aanbieden? Dit hangt natuurlijk ook af van de ruimte die je beschikbaar hebt in de winkel. Wil je...

Lees meer

Statische of geforceerde koeling

  25-07-2019  

Statische of geforceerde koeling Een keuze maken voor de juiste schepijsvitrine is een hele klus. Als we kijken naar de techniek zijn er twee grote verschillen. Een statische koeling of geforceerde koeling.  Beide technieken hebben voor-en nadelen. Bedenk daarom goed wat voor product u gaat verkopen en wat u verwacht van de schepijsvitrine. Een statische koeling is bijvoorbeeld in aanschaf voordeliger maar brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Statische koeling schepijsvitrine Een statische koeling bevat een verdamper die zorgt voor de koeling. Hierdoor vind een natuurlijke luchtcirculatie plaats  Dit houdt in dat de koude lucht die de verdamper produceert daalt en de warmere lucht stijgt. Hierdoor ontstaan er temperatuur verschillen. Het nadeel van de statische koeling is dan ook dat het lastig is het ijs op een juiste en...

Lees meer

IJstrends 2019

  31-05-2019  

Dé ijstrends van 2019: van hartige ijssmaken tot unicorn ijsjes Het ijsseizoen weer is begonnen! Om de consument op warme lente- en zomerdagen voor je te winnen, moet je alles uit de (koel)kast halen. Van vegan ijs tot hartige ijssmaken als fetakaas met olijvenjam: wij hebben voor jou dé schepijsttrends van 2019 op een rijtje gezet. Om te smullen zo lekker! Schepijstrend #1: hartig ijs is hot We zagen het in restaurants al vaker op de menukaart staan: ijs met hartige smaken. Ook in de schepijsvitrine mogen hartige smaken niet meer ontbreken. We kwamen al bijzondere ijssmaken tegen als ‘fetakaas met olijvenjam’ of ‘erwten met munt’. Ook ‘wiskey bacon’ en het gebruik van kruiden als salie, kurkuma en peper zijn populair. Niet alleen met schepijs...

Lees meer

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.